آیین گرامی‌داشت زنده‌یاد دکتر طوبی کرمانی برگزار شد

امرودی: جامعه به الگوهایی مانند دکتر طوبی کرمانی نیاز دارد

امرودی: جامعه به الگوهایی مانند دکتر طوبی کرمانی نیاز دارد

رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در نخستین آیین گرامی‌داشت زنده‌یاد دکتر طوبی کرمانی عنوان کرد: جامعه همین امروز به الگوهایی مانند دکتر کرمانی نیاز دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر آیین گرامی‌داشت زنده‌یاد دکتر طوبی کرمانی روز دوشنبه ۲۲ شهریورماه به همت فرهنگ‌سرای گلستان در کتابخانه طوبی کرمانی منطقه ۸ برگزار شد. انسیه خزعلی معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده، حجت‌الاسلام میثم امرودی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، صدیقه مهدوی کنی عضو هیئت‌علمی دانشگاه امام صادق (ع)، محسن مسچی معاون مجمع تقریب مذاهب اسلامی، پیام شرقی فرزند دکتر طوبی کرمانی، شهردار منطقه ۸ و برخی دیگر از شخصیت‌های علمی و فرهنگی در این مراسم حضور داشتند.

مسچی: بانو طوبی کرمانی بانویی عالم، فاضل و مجاهد به تمام معنا بود

محسن مسچی معاون مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در این مراسم عنوان کرد: ابتدا سالگرد درگذشت مرحومه طوبی کرمانی این شخصیت تقریبی را گرامی می‌دارم و به خانواده معظمشان تسلیت عرض می‌کنم. از سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برای برگزاری این مراسم نیز سپاسگزارم. بانو طوبی کرمانی بانویی عالم، فاضل و مجاهد به تمام معنا بود. همه زندگی خود را وقف خدمت به امت اسلامی و برافراشتن پرچم اسلام و دفاع از مظلومان کرد. زندگی خانم کرمانی سرشار از محبت و عنایت و لطف به بندگان خدا و محبت به اهل بیت (ع) و نبی گرامی اسلام بود.

وی افزود: برای حکیم شدن شرایطی وجود دارد که یکی از این شرایط عشق و علاقه و دیگری، ذوق و قریحه است. خانم کرمانی این دو ویژگی را داشت و توانست مزه حکمت را بچشد و شوق عجیبی در یادگیری حکمت اسلامی داشت. ابعاد کمالی زندگی ایشان در عرصه‌های مختلف علمی، عبادی، اجتماعی، خانوادگی و سیاسی بروز و ظهور داشت. ایشان در هر مسئولیتی که داشت، مدیری متعهد، مسئول، انقلابی و ولایی بود.

امرودی: جامعه به الگوهایی مانند دکتر طوبی کرمانی نیاز دارد

مسچی ادامه داد: دکتر کرمانی ضرورت اطاعت از ولایت برای حفظ اسلام و تشیع را به خوبی برای دیگران تبیین می‌کرد. به مباحث تشکیلاتی اهمیت می‌داد و حضور بسیار مغتنمی در حوزه‌های مختلف ساختاری داشت. علی‌رغم اینکه وجود ایشان در جامعه علمی بسیار اثرگذار بود، به تنهایی و در همه جا حضور پیدا می‌کرد و منشأ ایجاد راهکارهای جدید بود. خانم کرمانی سعی می‌کرد ساختارها و تشکیلاتی ایجاد کند تا موضوع زن و خانواده اسلامی اساسی‌تر دنبال شود.

وی در پایان گفت: ایشان از نظر علمی و اخلاقی شخصیتی تراز اول و نمونه‌ای از جهاد شرافتمندانه در دفاع از حق و کرامت زنان بود. همکاری دلسوزانه دکتر کرمانی با مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بر اساس اعتقاد و ایمان و باورش بود. ایشان بر وحدت بین مذاهب و حتی ادیان الهی برای رسیدن به هدف مشترک تاکید داشت. خانم کرمانی آثار خوبی از خود به جا گذاشتند و امیدوارم خداوند روحشان را غریق رحمت کند.

حجت‌الاسلام امرودی: جامعه به الگوهایی مانند دکتر طوبی کرمانی نیاز دارد

در ادامه حجت‌الاسلام میثم امرودی رییس سازمان فرهنگی هنری ضمن خیرمقدم به حاضران گفت: ما نسبت به شخصیت خانم طوبی کرمانی وظیفه داریم؛ یکی از این وظایف زنده نگه داشتن نام و یاد ایشان است که به خودی خود موضوعیت دارد. وجود چنین بانویی یکی از مؤلفه های تمدن نظام جمهوری اسلامی ایران است. در یک سال گذشته تولیدات خوبی درباره زندگی و آثار و منش ایشان در فضای مجازی منتشر شد و جامعه همین امروز به الگوهایی مانند دکتر کرمانی نیاز دارد. در همین راستا، کتابخانه دکتر طوبی کرمانی تبدیل به دبیرخانه می‌شود تا در معرفی ایشان به جامعه بکوشد.

وی اضافه کرد: ما نیاز داریم که در زمان حیات چهره‌های برجسته، از آنها تجلیل کنیم. خانم دکتر سیده زهرا مصطفوی دختر حضرت امام (ره) در قید حیات هستند؛ چهره‌ای که از مقاومت دست بر نداشت و باید ایشان را به جامعه معرفی کنیم.

حجت‌الاسلام امرودی اظهار کرد: وظیفه دیگری که در قبال مرحوم طوبی کرمانی داریم، تبیین و تدوین یک زن و بانوی عیار با تکیه به شخصیت ایشان است. آیا یک زن می‌تواند دانشمند، فیلسوف، مدبر، مدیر و... بشود و یک شخصیت میدانی باشد؟ آیا یک بانو می‌تواند جهادی باشد و شب و روز نشناسد؟ اینجا مرکز و دبیرخانه تبیین یک بانوی عیار است.

رییس سازمان فرهنگی هنری افزود: بانوان هر کاری بکنند، نباید خللی در خانواده ایجاد شود و خانواده محور اصلی است. بانو هر جایگاهی می‌خواهد داشته باشد و در هر عرصه اجتماعی می‌خواهد حاضر شود، عنصر اصلی و وظیفه و مأموریت اصلی که وظیفه همسری و وظیفه مادری است، از دست نرود. نکته دوم بی‌عدالتی‌هایی است که در سطح کشور نسبت به بانوان وجود دارد. عمدتاً امکانات ما مردانه است. در دانشگاه‌ها جبران شده و تعداد زیادی از خانم‌ها حضور دارند. امکاناتی مانند بوستان‌های بانوان، مراکز ورزشی مخصوص بانوان و... ایجاد شده است، اما کافی نیست. نکته سوم، جمعیت زیاد بانوان و ظرفیتی است که آنان برای تحول‌آفرینی دارند. نباید از این ظرفیت غافل شد، زنان می‌توانند فوق‌العاده تاثیرگذار باشند.

امرودی: جامعه به الگوهایی مانند دکتر طوبی کرمانی نیاز دارد

وی در ادامه به قابلیت اجرای برنامه‌های فرهنگی هنری ویژه بانوان اشاره کرد و گفت: می‌توانیم با همکاری معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری جشنواره‌ها و یا سمپوزیم هایی را طراحی و اجرا کنیم. فرض کنید جایزه بزرگی به نام «ثمره طوبی» را در کشور برگزار کنیم تا بانوان فعال در حوزه‌های مختلف علمی، هنری، اجتماعی، سیاسی، مقاومت و... تشویق شوند. در جهان مرسوم است جوایز ویژه‌ای برای موضوعات مختلف تعیین می‌کنند و می‌توانیم این کار را در حوزه بانوان انجام دهیم.

حجت‌الاسلام امرودی در پایان بیان کرد: سال گذشته سه بانوی ارزشمند از دست دادیم که این کتابخانه توانست در حد بضاعت اندکش نام خانم دکتر کرمانی را زنده نگه دارد. اما هنوز به خانم دکتر مهری سویزی عضو شورای اندیشه‌ورز خانواده سازمان فرهنگی هنری و خانم فاطمه رهبر که عضو شورای اندیشه‌ورز عفاف و حجاب سازمان بودند، به درستی پرداخته نشده است.

خزعلی: دکتر طوبی کرمانی نماد یک زن مسلمان انقلابی بود

در ادامه مراسم انسیه خزعلی معاون رییس‌جمهور در آموز زنان و خانواده گفت: سخن گفتن از خانم دکتر کرمانی برای من سخت است. قریب به ۳۰ سال الگوی عملی زن مسلمان انقلابی را در ایشان دیدم که با تمام وجود، هستی، دانش، گفتار و حرکات نماد یک زن مسلمان انقلابی بود. چرا صحبت‌های ایشان بر دل می‌نشست؟ چون از دل بر می‌خاست و با تمام وجود به سخنان خود اعتقاد داشت و برای کسب اعتبار یا به دلایل دیگر سخنی نمی‌گفت. عزت نفس، حیا و روحیه بلندی که ایشان داشت برای همه خواهرانی که همکار ما بودند، الگو شده بود.

وی در ادامه چند خاطره از دکتر طوبی کرمانی تعریف کرد و گفت: ایشان از جهت کار و احساس مسئولیت و از جهت توسل و توجه به اهل بیت یک زن فیلسوف بودند. خوشا به حالش که چقدر زیبا از زندگی استفاده کرد و از لحظه‌ها بهره برد و چقدر خوب است که این الگوها را به دخترانمان معرفی کنیم. ایشان همسر خوب، مادر خوب و یک فعال اجتماعی خوب بودند. دیگر چه الگویی بهتر از این داریم که به دخترانمان معرفی کنیم. تواضعی که ایشان داشتند زبانزد بود. با کمال تواضع از زیرمجموعه‌هایشان تشکر یا معذرت‌خواهی می‌کردند. این رفتارها را باید به فرزندانمان آموزش دهیم. اعتقادی که در ایشان بود زبانزد بود. برایشان مهم نبود چه کسی چه می‌گوید. مهم این بود که رضایت خدا در آن باشد. پشت ولایت بودند و بسیار به این موضوع حساس بودند که هر چیزی که بخواهد ولی را ناراحت کند، باید در مقابلش ایستاد.

خزعلی در پایان گفت: من از حجت‌الاسلام امرودی تشکر می‌کنم برای اینکه به این مسئله عنایت دارند و به مسئله زنان و معرفی الگو برای بانوان می‌پردازند. امیدوارم برنامه‌های مشترکی برای معرفی این الگوها و بهره‌مندی جوانانمان از این گنجینه‌ها داشته باشیم. همچنین از شهرداری منطقه ۸ برای همکاری در برگزاری این برنامه تشکر می‌کنم. ان‌شالله که بتوانیم بیاموزیم و پا جای پای آنها بگذاریم و آن طوری که وظیفه ماست از انقلاب اسلامی دفاع کنیم و الگوی یک زن خوب را نشان دهیم.

مهدوی کنی: هیچ وقت لفظ مادر از زبان ایشان نمی‌افتاد

صدیقه مهدوی کنی عضو هیئت‌علمی دانشگاه امام صادق (ع) نیز در این مراسم گفت: آنچه از انسان باقی می‌ماند، انسانیت است که از دست نخواهد رفت و نابود نخواهد نشد. آنچه از سرکار خانم دکتر کرمانی در این دنیا باقی می‌ماند، قطعاً دستگیر ایشان در جهان آخرت خواهد بود. انسانیت و انسان بودن شخصیت ایشان را هیچ‌کس نمی‌تواند انکار کند. شخصیتی که از هر جهت ساخته شده بود.

وی افزود: در زمان دانشگاه به خاطر فاصله سنی که داشتیم احترام خاصی برای ایشان قائل بودیم. در آن زمان دانشگاه الهیات هم یک رشته بیشتر نداشت، به همین جهت خیلی از کلاس‌های ما مشترک بود. با این وجود که سال ورود به دانشگاه ما متفاوت بود. ایشان به لحاظ سنی جای مادر ما بود و در دوران دانشجویی نقش مادری را برای ما ایفا می‌کرد. بعد از ادامه تحصیل و در مقاطع مختلف هم‌دانشگاهی بودیم و همدیگر را می‌دیدیم. تا اینکه در دانشگاه امام صادق (ع) در خدمت ایشان بودیم و به عنوان یک استاد فلسفه از ایشان بهره‌مند شدیم. هیچ‌کس باور نمی‌کرد که یک خانم بتواند درس فلسفه تدریس کند. در ادامه به خاطر ادامه تحصیل ایشان از ایران رفتند. بعد از بازگشت ایشان و همکاری مجدد ما با سرکار خانم کرمانی، ایشان هم از نظر علمی پخته‌تر و باسوادتر شده بودند و هم از نظر شخصیت، رشد زیادی کرده بودند.

امرودی: جامعه به الگوهایی مانند دکتر طوبی کرمانی نیاز دارد

مهدوی کنی بیان کرد: معرفی چنین افرادی به نسل آینده و امروز به عنوان الگو وظیفه ماست. اگر ما بخواهیم تاثیری در مسائل فرهنگی جوانان داشته باشیم باید الگوهای عینی را معرفی کنیم. خانم کرمانی به عنوان یکی از اعضای جریان عمیق فکری، فرهنگی و اندیشه اسلامی باید به جوانان امروز معرفی شود. ایشان دارای اندیشه‌ای در جهت و جریان انقلاب بود. در عین اینکه بسیار فعال بود، مادری دلسوز و معلمی فداکار بود و یک فعال اجتماعی بود و این جز با گذشت و فداکاری اتفاق نمی‌افتد. در این سفرهای اخیر اگر کسی از بیماری ایشان خبر نداشت اصلاً متوجه حال بدشان نمی‌شد، چرا که ایشان با همان حالشان تمام انرژی خود را می‌گذاشت. در آخرین دیداری که با ایشان داشتم کاملاً مشخص بود که حال خوبی ندارند. وقتی گفتم استراحت کنید، گفتند که من باید ایستاده بمیرم. جمله‌ای که همیشه می‌گفتند و ظاهراً عصر آن روز ایشان را به بیمارستان بردند و بستری شدند.

وی گفت: ما باید ایشان را به عنوان معلمی که مادر بود معرفی کنیم. هیچ وقت لفظ مادر از زبان ایشان نمی‌افتاد و رفتار ایشان کاملاً دلسوزانه و مادرانه بود. در عین اینکه اندیشمند، فیلسوف و استاد بود، اندیشمندی عمل‌گرا بود. یعنی سعی می‌کرد آنچه آموخته را با مسائل جامعه تطبیق دهد و بتواند با آموخته‌هایش مشکلات روز جامعه به خصوص در حوزه زنان را حل کند. در این زمینه بسیار تلاش کرد و آنچه آموخته بود را در خدمت مسائل فرهنگی می‌گرفت. باید تلاش کنیم در راه ایشان قدم بگذاریم و راه ایشان را ادامه بدهیم و راه را برای زنان در مسائل مختلف هموار کنیم.

همچنین در این مراسم مهدی شکیبایی قائم‌مقام جمعیت دفاع از ملت فلسطین پیام سیده زهرا مصطفوی فرزند حضرت امام خمینی (ره) و دبیرکل جمعیت دفاع از ملت فلسطین را برای حاضران قرائت کرد. رونمایی از کتاب دوجلدی «طوبی درختی در بهشت» شامل سخنرانی‌ها و مقالات منتخب مرحوم دکتر طوبی کرمانی پایان‌بخش این مراسم بود.

کد خبر 5304908

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha